3 metode simple pentru a acumula mai multă energie decât consumi

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un share pe facebook să afle și prietenii tăi!

Nina sunt și sunt foarte entuziasmată că scriu acest articol.

Zilele acestea am primit mai multe vești bune de la o parte din clienții cu care am lucrat în ultima perioadă. Doi clienți s-au lăsat de fumat, o clientă a reușită să se simtă confortabil în mulțime după foarte mult timp în care avea frică de a ieși din casă, două cliente și-au îndeplinit două visuri pe care le aveau de foarte mult timp, un client și-a deschis afacerea proprie și o altă clientă are o relație mult mai bună cu partenerul ei. În diversele secțiuni ale site-ului meu găsești testimonialele primite de la clienți de-a lungul timpului.

Așadar lucruri bune se întâmplă. Și am remarcat un lucru comun la oamenii care reușesc să facă schimbări în viața lor mai rapid decât ceilalți: energia pe care aceștia o au. Pentru a realiza lucruri, a-ți îndeplini visurile ai nevoie de energie ca să poți să îți transpui în realitate dorințele.

Pe mine ceilalți mă întreabă mereu cum de reușesc să lucrez cu atât de multe probleme diferite ale unor oameni cu personalități diferite, dacă nu mă influențează și nu mă golesc de energie toate aceste probleme și blocaje ale oamenilor pe care îi ascult atunci când lucrez în sesiuni individuale 1 la 1.

Apoi mai sunt seminarele de câte două zile pe care le țin și la sfârșitul cărora mă simt foarte plină de energie după ce am fost în priză câte 14 ore pe zi.

Cum faci deci să te simți plin de energie chiar dacă ai activități solicitante ore în șir?

Secretul succesului constă în acumularea și managementul energiei. Să știi cum să acumulezi mai multă energie decât consumi.

Cei mai mulți oameni nu știu să își genereze energie în corp. Ei cred că energia este ceva ce ai sau nu ai și că nu poți să faci nimic pentru a-ți crește sau schimba nivelul energetic. De fapt nici nu conștientizează că totul în Univers este de fapt energie. Da, sunt acele persoane care au citit pe internet sau au văzut pe youtube că Universul este energie, dar dacă le întrebi pe aceste persoane despre ele îți vei da ușor seama din convingerile lor că nu sunt conștiente că și omul este de fapt tot energie.

Omul este mai mult energie decât materie. Universul este format din atomi, iar atomii sunt energie. Tot ceea ce noi credem că este de nivel fizic inclusiv corpul uman este de fapt format din atomi, iar dacă atomii sunt 99,99999% energie și doar 0,00001% materie atunci înseamnă că tot ceea ce noi considerăm fizic și consistent, deci și corpul este în realitate energie. Dar cum omul nu este corpul său, ci Conștiință rezultă de aici că omul este de fapt mai mult energie pentru că acest corp este mai mult energie, iar conștiința este în totalitate energie și nu materie.

Așadar atunci când vorbim despre om, vorbim de fapt despre energie. Cu toate acestea dacă privești la majoritatea oamenilor de pe stradă vei observa că ei nu sunt conștienți de acest lucru. Dacă ai fi conștient că ești energie atunci ai face ceva pentru a-ți crește nivelul energetic.

Știi că scriu articole de psihologie, despre visurile oamenilor, despre ce îi motivează pe aceștia și cum poate un om să își îndeplinească orice obiectiv ar vrea. Am scris mult și despre performanță, și lucrez cu oamenii în sesiuni individuale și la seminare, iar în timp am observat niște tipare. E aproape imposibil să nu le remarci.

Unul din cele mai mari secrete ale succesului constă în generarea energiei la voință și managementul ei.

Oamenii care știu să se încarce cu energie și în fiecare zi să aibă mai multă energie decât consumă:

– își îndeplinesc visurile ușor și mult mai repede

– sunt ca un magnet pentru ceilalți oameni, atrag pur și simplu prin simpla lor prezență

– sunt plini de vitalitate și au spor în orice fac

– au sexualitatea mult mai bine dezvoltată

– sunt fericiți

Până aici toate bune și frumoase, vei spune că ai observat și tu acești oameni plini de energie, dar că tu nu ai această energie și că așa este felul tău.

Lucrul de care trebuie să ne dezvățăm este felul nostru de a fi. Pentru a deveni ceea ce poți deveni este nevoie să renunți la cel care ești acum. Adică să renunți la acest fel de a fi lipsit de energie.

Și mai trebuie să renunți la ceva: la povestea negativă despre tine pe care ți-o tot spui. Tu construiești povestea. Tu faci legenda. NU ți-o dă nimeni la pachet. Da, poate că ai fost programat de societate așa cum noi toți am fost însă dacă acum citești acest articol înseamnă că mă urmărești, iar eu știi că pun la dispoziție multe materiale despre cum poți să scapi de programările din copilărie.

În viață trebuie să crezi neîncetat în tine. Chiar atunci când condițiile din mediul extern nu te lasă parcă să faci asta, chiar atunci când toate sunt împotriva ta, chiar atunci când parcă nici ți enu îți mai vine să crezi că lucruri bune se vor întâmpla în viața ta, tu trebuie să găsești în tine acea picătură de energie care să te facă să te ridici și să mergi mai departe. Pentru că tu construiești povestea, tu îți scrii istoria proprie. Și ai un potențial nelimitat. Doar de tine depinde ce faci cu viața ta.

Iar succesul pe care îl ai în viața personală și în cea profesională stă în managementul energiei. Dacă tu nu ai energie acest lucru se va vedea în acțiunile tale fie pentru că nu vei avea resursele interioare pentru a le face, fie pentru că le vei realiza la o calitate foarte scăzută.

Îți dau mai jos câteva metode prin care îți poți crește nivelul energiei din corp. Sunt metode simple, dar cu rezultate uimitoare dacă le aplici constant:

  1. Utilizarea reprezentărilor mentale

Mintea umană are capacitatea de a-ți oferi energie sau de a te seca de energie. Cei mai mulți oameni nu sunt conștienți că omul este ca un computer, iar mintea este doar o componentă a acestui computer – este procesorul computerului. Oamenii cred că ei sunt mintea lor, că ei sunt gândurile lor. Dar mintea este doar o funcție pe care omul o are, un instrument de care se poate folosi. Cât timp nu ești conștient că ai un procesor puternic nu îl vei folosi la capacitatea pentru care el a fost creat.

Cum își folosesc majoritatea oamenilor mintea?
– o lasă în voie să facă ce vrea ea

– emit gânduri inconștiente

– cred că nu pot opri aceste gânduri

– emit gânduri negative despre ei înșiși

– își amintesc deseori întâmplările nefericite din trecutul lor

– proiectează un viitor sumbru și negativist

– găsesc o mulțime de motive pentru care nu or să reușească

Imaginația este cu adevărat o forță, așa cum spunea Einstein. Omul cu ajutorul imaginației sale proiectează viitorul. Gândește-te că niciun obiect care există în jurul tău nu a existat înainte ca el să fie inițial o imagine în mintea celui care l-a inventat. De la pix, creion, calculator și până la orice alt obiect care te înconjoară în viața de zi cu zi. Cineva și l-a imaginat în minte cum ar arăta și apoi s-a apucat și l-a creat în realitate.

Dar ce îmi place mie cel mai mult la imaginație este poate faptul că poți cu ajutorul ei să îți însușești abilități și capacități nefăcând acțiuni fizice. De când mă știu am fost o fire mai meditativă, introspectivă, cu o lume interioară foarte bogată, mi-a plăcut să visez foarte mult și așa mi-am dezvoltat intuitiv această capacitate naturală pe care toți oamenii o au în stare latentă: aceea de a-și proiecta viitorul cu ajutorul minții.

Căutam o metodă care să mă ajute să știu sigur că pot realiza anumite lucruri cum ar fi să conduc mașina, să scriu articole de psihologie, să susțin o prezentare, să am o întâlnire reușită, să învăț repede anumite noțiuni înainte de a face efectiv acele lucruri. Așa am descoperit metoda aceasta pe care ți-o prezint și ție pe scurt în continuare.

Exercițiul îl faci în fiecare dimineață după trezire și în fiecare seară chiar înainte de a adormi. Este important să practici exercițiul cât timp ești încă în starea de ușoară adormire pentru că atunci poarta subconștientului este încă deschisă și este mult mai eficient.

!! Important este să nu adormi, ci să fii în acea stare între somn și veghe.

Dacă totuși uiți să faci exercițiul dimineața și seara, îl poți face și în timpul zilei însă va trebui să te concentrezi mult mai mult și la început este un pic mai difil de realizat asta mai ales dacă nu ai experiență în inducerea unei stări de transă sau de relaxare profundă la voință.

Pentru practică este nevoie să stai liniștit într-un loc în care știi că nu te deranjează nimeni, îți oprești chiar și telefonul și orice alt factor care ți-ar putea distrage atenția.

Acum imaginează-ți că ești undeva în natură și privești un organism viu (un copac, o plantă, o pădure, solul hrănitor, o pasăre) sau un peisaj care îți place foarte mult și care simți că te revigorează (un vârf de munte, aerul curat și răcoros, razele soarelui, un râu, un lac, marea, adierea vântului).

Privește acel element din natură și simte cum îți iei energie de la el, cum tragi în tine toată această energie prin pielea ta și prin respirația ta. Imaginează-ți cum tu ești legat de obiectul pe care îl privești printr-un cordon energetic invizibil pentru ochiul liber, dar pe care poți să îl intuiești și să îl simți. Observă cum acest cordon energetic te leagă de acest obiect pe care îl privești și nu contează unde ești tu și unde este obiectul, ce distanță în spațiu este între voi, pentru că tu simți cum vine la tine energie din obiectul pe care îl privești.

Apoi începe să auzi sunetele care sunt în jur acolo în acel peisaj, să simți poate adierea vântului, să simți mirosurile din jur, să simți prin toți porii tăi toate acele senzații pe care ți le dă acea imagine în care tu ești acum pe deplin proiectat. Și cu cât o privești mai intens cu atât mai mult te relaxezi și te încarci cu energie.

Apoi iei cu tine toată această energie și te imaginezi cum faci acea activitate care înainte te obosea poate, care nu îți plăcea sau pe care nu ai mai făcut-o niciodată și nu știi dacă o poți face. Și îți imaginezi cum faci acea activitate în cel mai perfect mod posibil, trăiești acest moment ca și cum tu acum faci acea activitate excelent, faci totul foarte bine, exact așa cum îți dorești. Eu am făcut acest exercițiu înainte să încep să țin traininguri și așa am reușit ca primul meu training să iasă pur și simplu excelent: exact așa cum îmi imaginasem. În timpul cursului îmi dădeam seama că eu proiectasem toată acea experiență încă demult în mintea mea și că acum doar îmi materializam gândurile. Eu eram trainer de mult pentru că fusesem mult timp în mintea mea complet asociată acestui rol și acelor activități, acțiuni pe care nu le mai realizasem niciodată înainte. Dar în realitatea cotidiană puteam să le fac foarte bine.

  1. Mișcarea fizică și fiziologia

O altă metodă prin care poți acumula energie este prin postura corpului. Dacă te observi pe parcursul unei zile la un moment dat vei începe să lași umerii în jos, să încordezi spatele, să ții gâtul rigid, să lași privirea în jos obosit. Corpul nostru are memorate anumite poziții fiziologice pentru fiecare stare emoțională pe care noi o trăim. Astfel este suficient să îți schimbi poziția corpului, să ridici capul sus, să relaxezi spatele, gâtul și să schimbi ritmul respirației pentru a începe să acumulezi energie.

O altă tehnică de acumulare de energie este mișcare fizică. Oamenii cred că dacă te miști pierzi energie, dar de fapt cu cât te miști mai mult și mai bine cu atât mai energic te vei simți. Ceea ce ne obosește de fapt într-o zi obișnuită nu este activitatea fizică (majoritatea omenilor nu fac activități fizice atât de intense încât corpul lor să ajungă la epuizare datorită mișcării), ci tocmai lipsa activității și prezența unor reprezentări mentale negative și a trăirii emoțiilor distructive.

Când simt că obosesc pur și simplu îmi schimb poziția corpului și încep și fac câteva exerciții de întindere, de contracție și relaxare a cât mai multor mușchi din corp. Secretul aici este să nu te grăbești și să acorzi corpului câteva secunde pentru a memora fiecare poziție în timp ce tu contracți și relaxezi mușchii pe rând. Ideea nu este să te grăbești, ci să faci cât mai bine.

  1. Respirația abdominală

Cei mai mulți oameni respiră superficial, atât de superficial încât oxigenul nici măcar nu ajunge peste tot în organismul lor în acele cantități de care corpul ar avea nevoie. Funcționează doar în regim de supraviețuire. Este ca și cum ai mânca doar cât să nu mori, nu ca să te hrănești cu toate substanțele nutritive de care ai nevoie.

Îți voi da în continuare o tehnica foarte bună pentru a acumula energie în corp chiar prin respirație. Nu-i așa că este super fain? Nu trebuie să faci nimic, ci doar să te concentrezi pe respirație și acumulezi energie. Fantastic!

Așează acum palma stângă pe piept, iar palma dreaptă așeaz-o pe abdomen. Și nu face altceva decât să respiri așa cum faci tu în mod obișnuit. Vei vedea cel mai probabil că mai mult se ridică în sus palma ta stângă semn că respirația ta este mai mult în zona de sus a corpului.

Pentru a te relaxa și mai profund și a acumula energie în corp este nevoie să respiri ușor diferit. Menține palmele în aceeași poziție și în momentul în care inspiri trage puternic aerul în tine și du-l până jos în abdomen. Acesta trebuie să se umfle puțin și vei observa acest lucru și prin faptul că mâna ta dreaptă care este așezată pe abdomen se va ridica mult în sus împinsă de aerul pe care tu l-ai introdus în abdomen. Relaxează complet abodmenul înainte să faci o nouă respirație. Apoi repeți și de data aceasta în momentul în care expiri tragi abdomenul puternic înspre interior. Continui aceste respirații timp de câteva minute și le faci cât mai lent, iar pe măsură ce respiri așa măcar de 10 ori vei vedea că te simți revigorat ca după un somn odihnitor.

 

Mă opresc aici cu articolul, dar vreau să știu ce metode folosești tu pentru a acumula energie și pe viitor voi mai scrie un articol în care îți voi da și alte metode ca să te simți plin de energie pentru a realiza ceea ce vrei să faci.

PS: Așadar, lasă-mi un comentariu la articol și spune-mi tu cum te încarci cu energie.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un share pe facebook să afle și prietenii tăi!

Cu drag,

Semnătură Nina Elena Paraschivescu