5 metode practice pentru a-ți împlini visurile nerealiste

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un share pe facebook să afle și prietenii tăi!

Ți-ai spus vreodată că visurile pe care le ai sunt mult prea mari sau nerealiste pentru posibilitățile tale? Și că tu nu ai aproape nicio șansă de a realiza ceea ce vrei?

Poate s-a întâmplat chiar să povestești cuiva drag despre lucrurile pe care ți le dorești și să ți se răspundă că este imposibil ceea ce tu îți dorești.

Au fost zile când practic ai uitat să mai visezi pentru că, nu-i așa, este imposibil. Imposibil pentru tine.

Stop. Oprește orice gând, orice altă sursă de zgomot sau distragere a atenției. Înainte de a continua vreau să te gândești la unul din acele lucruri imposibile pe care le vrei materializate în viața ta, citește articolul de mai jos și fă exercițiile.

  1. Pune-ți visul într-o imagine.

Cei mai mulți oameni nici măcar nu îndrăznesc să viseze la ceea ce își doresc în viață, însă nu este cazul tău. Pentru că tu dacă ai ajuns aici și citești acest articol înseamnă că ai cel puțin un vis așa zis imposibil.

Ia acel vis și pune-l într-o imagine sau într-un film. Dacă te ajută ține în fața ochilor palma stângă și pune acolo imaginea sau filmul cu visul tău.

Observă ce vezi în această imagine:
– cine este acolo (ești doar tu sau sunt și alți oameni)
– ce se întâmplă în imagine
– care este acțiunea

– cum sunt emoțiile persoanelor din imagine

– cât de intens colorată este această imagine, cât de vie.

Vreau să observi cu atenție absolut toate detaliile din imaginea cu visul tău, să pătrunzi în profunzimea lor și să faci toate culorile tot mai intense, tot mai vii, iar imaginea tot mai mare în fața ta. Vizualizează-ți visul împlinit și simte cele mai frumoase și pozitive emoții pe care le-ai simți atunci când visul tău va deveni realitate. Trăiește totul ca și cum deja ar fi realitate, deja s-ar fi împlinit.

  1. Filtrează gândurile care îți circulă prin cap.

Cu toții am avut acea voce în capul nostru care ne-a descurajat și ne-a spus ”imposibil”. E prea greu, e prea mult, nu ai tu norocul sau puterea asta, nu se poate – acestea sunt gânduri pe care chiar și cei mai de succes oameni le-au avut la un moment dat. Este vocea ego-ului mărunt sau vocea celor care te-au descurajat de-a lungul vieții și care ți-a rămas întipărită în minte.

Este important să filtrezi aceste gânduri care îți pătrund în minte și cărora le acorzi timp. Când observi un astfel de gând care îți apare în minte, pur și simplu înlătură-l și mută atenția spre altceva. Fă altceva cu corpul tău, gândește-te la lucrurile pentru care viața ta este extraordinară și la toate realizările pe care le-ai avut până acum, fă o trecere în revistă a tuturor lucrurilor de care ești mândru indiferent cât de mici ar părea ele la o primă vedere. Este important să îți ții mintea ocupată cu gânduri productive și de calitate.

  1. Ai grijă cu cine vorbești despre visurile tale.

Dacă ai vrea să devii alpinist ai învăța asta de la un înotător? Nu, firește că nu. Te-ai duce să înveți de la un alpinist. Așadar, nu discuta despre visurile tale cu oameni care nu și-au împlinit pentru ei înșiși visuri nerealiste, care nu au obținut lucrurile la care tu visezi pentru că foarte probabil aceștia te vor descuraja. Chiar dacă nu o vor face cu rea intenție, amintește-ți că ei nu au realizat acele lucruri și deci foarte probabil pentru ei acestea să pară imposibile. Înconjoară-te de oameni care te susțin și te încurajează în demersurile tale și învață să spui ”nu” și să le blochezi accesul la tine oamenilor care te trag în jos cu sfaturile sau nerealizările lor.

  1. Hrănește-ți mintea cu realizări ale oamenilor care au reușit.

Când ai un vis care ți se pare imposibil, caută oameni care au reușit acel lucru pe care tu îl consideri imposibil. Caută acești oameni în lumea întreagă, ne internet, în toate țările, pe toate continentele și în toate domeniile posibile. Vei vedea că sunt oameni pentru care a fost posibil ceea ce și tu îți dorești să ai sau să fii. Studiază-i pe acești oameni chiar dacă ei nu sunt celebri, observă cum gândesc, cum se comportă, ce atitudine au, ce obiceiurile și învață să faci și tu la fel pentru a obține aceleași rezultate.

  1. Fă ceva concret pentru visurile tale.

Ei bine, oricât de mult ți-ai dori un lucru, dacă nu îți miști fundul la treabă, nu se va întâmpla nimic ca prin minune. Orice vrei să obții în viață trebuie să muncești, să plătești un preț. Ești dispus? Dacă încă nu ești sigur că vrei să lași gluma la o parte și să îți iei visurile în serios atunci gândește-te dacă nu cumva peste 10 sau 20 de ani vei regreta că acum nu ai avut curajul să faci acest pas.

Când vine vorba de acțiune cei mai mulți oameni se confruntă o problemă aparent simplă, dar care nu le permite să înainteze. Eu îi spun sindromul ”nu sunt pregătit”. Oamenii mediocri se opresc din a acționa pentru că au senzația că nu sunt pregătiți suficient. Și tot caută să perfecționeze. Niciodată nu este momentul potrivit, niciodată nu sunt întrunite toate condițiile, când nu e una, e celalaltă și tot așa. Dacă aștepți să fi pregătit total, îți spun că te amăgești. Pentru visurile mari pe care le ai în viață niciodată nu ești suficient de pregătit. Oamenii de elită știu acest lucru și ei acționează în ciuda faptului că nu sunt pregătiți, în ciuda faptului că lucrurile și condițiile nu sunt perfecte.

Nu trebuie să faci ceva perfect, nu trebuie să fii pregătit 100% atunci când începi să faci primii pași pentru a-ți transforma visul în realitate.

În această etapă este important nu să acționezi perfect, ci SĂ ACȚIONEZI. Oricum ar fi, pune mâna și fă ceva. Treci la treabă. Sună pe cine ai de sunat. Fă ce ai de făcut și îmbunătățești pe parcurs, pe măsură ce primești feedback, adică rezultate din acțiunile tale. Abia atunci îți dai seama ce a funcționat bine și ce nu a mers. În rest, acțiune și s-auzim de bine!

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un share pe facebook să afle și prietenii tăi!

Cu drag,

Semnătură Nina Elena Paraschivescu