Cum îți fură oamenii din viața ta energia? 5 tipuri de vampiri energetici și cum să te protejezi de ei

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un share pe facebook să afle și prietenii tăi!

Nina sunt și mă bucur tare mult să ne reauzim. Ți-am pregătit un super articol pentru azi.

Nu știu tu cum ești, dar mie mi s-a întâmplat de câteva ori în viață să spun câte unui prieten:

”Hai că, uite, pot să ajut acest om. Văd că îi face bine să petreacă timp cu mine și poate pot să îl influențez în bine cumva. Poate că petrece timp cu mine pentru că asta îl ajută să se schimbe, învață de mine anumite lucruri…”

Hmm aș zice acum după ce am pățit-o. 🙂

Vreau să fie din capul locului clară o treabă: Nimeni nu salvează pe nimeni în această viață. Și nu poți să schimbi pe nimeni.

Ce este interesant la mine este faptul că de când am început să lucrez cu oamenii, să practic NLP-ul, coaching-ul și psihologia aplicată am învățat că nu pot eu să îi schimb pe oameni. Însă inițial am învățat acest lucru doar pe jumătate.

Dacă înainte mergeam uneori către oameni și încercam să le ofer modelul meu de viață, să îi ajut să se schimbe așa cum îmi doream eu (am făcut asta mai ales cu fostul meu soț), acum nu mai mergeam eu către ei, ci îi lăsam să vină la mine. Însă spun că am învățat pe jumătate pentru că eu credeam că dacă acel om vine spre mine înseamnă că are ceva de învățat de la mine și dacă mă întreabă o mulțime de lucruri ce țin de munca mea înseamnă că el chiar vrea să se schimbe și vrea să vadă și o altfel de viziune.

Însă lucrurile nu stau mereu așa.

Am aflat ulterior că nu toți oamenii vin către mine pentru că vor să se schimbe, ci mai sunt și oameni care vin către mine pentru a se hrăni cu energia mea.

După cum bine mă știi eu sunt o persoană plină de energie, entuziastă, optimistă până în măduva oaselor și cu o perseverență și o credință de nezdruncinat. Am lucrat mult ca să ajung aici și înn fiecare zi am grijă să îmi ridic nivelul energiei și să mi-l mențin.

Însă la un moment dat am vrut să ajut un prieten. Ce naivă am fost! Nu înțelegeam de ce după discuțiile cu această persoană mă simt obosită și oarecum sleită de puteri. Inițial am găsit tot felul de motive: că este seară, să sunt obosită pentru că am intrat în contact cu atâția clienți în cursul zilei, că am lucrat mult la calculator și nu am stat suficient în aer liber, că am multe probleme de rezolvat în acea perioadă și că îmi iau energia.

Însă am modficat tiparul interacțiunilor cu această persoană, am eliminat ceilalți factori și am observat din nou că după ce purtam discuții lungi cu ea ajungeam să mă simt pur și simplu sleită, parcă îmi dispărea și acel zâmbet larg de pe față. Și totul a culminat cu un moment de cădere din partea mea venit după mai multe zile petrecute cu această persoană în care am simțit că pur și simplu încep să împrumut din energia acelei persoane.

Moment în care am spus: ups, ceva se întâmplă și am derulat filmul înapoi și mi-am dat seama că mă simțeam așa doar după ce aveam aceste discuții cu acest prieten în care eu tot timpul încercam să demontez toate ”nu-urile” lui, să barez toate acele ”nu pot, nu se poate, nimeni nu poate” și care efectiv mă goleau de energie și mă băgau în niște scheme mentale și raționamente care nu duc la rezultatul dorit.

Ca să îți dai puțin seama despre lucrurile pe care eu mă străduiam să le demontez îți voi spune foarte pe scurt convingerile acestei persoane:

”Viața mea e de căcat.”

”Nu mai găsesc niciun motiv bun ca să trăiesc.”

”Părinții sunt cei mai mari teroriști din lume.”

”Eu nu pot să ies din tiparul familiei mele.”

”Eu nu pot fi fericit singur.”

”Tu ai avut noroc și de aia ești fericită singură.”

”Eu ca să fiu fericit am nevoie de o persoană alături, de o parteneră.”

”La mine nimic nu funcționează.”

”În viața mea toate merg prost.”

”Nimeni nu mă înțelege. Nici măcar terapeuții la care am fost.”

etc, etc, etc…

Uităm foarte des un lucru esențial: că suntem media celor 5 oameni cu care ne înconjurăm și cu care ne petrecem cel mai mult timpul. Cum sunt acești oameni așa suntem sau așa vom deveni și noi. Ideea aceasta îi aparține lui Jim Rohn și este pur și simplu genială pentru că practic poți să îți schimbi viața doar schimbând oamenii cu care îți petreci timpul.

Ești media celor 5 oameni cu care îți petreci cea mai mare parte a timpului.

De fiecare dată când nu am mai ținut cont de acest principiu m-am trezit în niște situații cu care trebuia să mă lupt. Dacă eu tot timpul cred că POT și că SE POATE, după ce petreceam timp cu unele persoane ajungeam să mă întreb: Măi, dar chiar oare o fi atât de simplu pe cât am eu impresia, chiar se poate?

Bun, dar cum se face că unii oameni ne iau din energie? Care este explicația acestui fenomen pe care poate uneori și tu l-ai simțit dar la care nu ai fost poate atent de fiecare dată?

Noi oamenii suntem interconectați între noi la nivel energetic

Nimeni nu este complet dependent și nimeni nu este complet independent. Toți suntem parte al aceluiași mare sistem și suntem interconectați. Există între noi legături energetice invizibile pentru cele 5 simțuri de bază. Oamenii care au experimentat moartea clinică povestesc deseori despre aceste legături energetice și ce au simțit în momentul în care ceilalți îi declaraseră aproape pierduți, dar ei puteau de fapt auzi și vedea ce se petrece cu toți oamenii din viața lor fie că aceștia trăiau sau nu, fie că erau în camera de spital cu ei sau la kilometri distanță și cum puteau comunica cu acești oameni prin gânduri și emoții.

Excelent pe această temă vorbește Anita Moorjani ale cărei cărți ți le recomand: ”Am murit și m-am descoperit pe mine”, ”Și dacă acesta este raiul?”

Noi avem impresia că vorbim cu oamenii, că realizăm comunicarea prin cuvinte, dar de fapt schimbul cel mai mare este la nivel energetic și nu putem vedea acest lucru, putem doar să îl simțim dacă ne conectăm profund la noi înșine și dacă suntem atenți de fiecare dată la emoțiile noastre.

Imaginează-ți acum ce s-ar întâmpla dacă tu îți petreci cea mai mare parte a timpului cu 5 oameni depresivi, ei sunt oamenii din viața ta. Mai devreme sau mai târziu vei ajunge să fii golit de energie pentru că acești oameni având un nivel scăzut de energie o vor lua de la tine și uite așa te trezești într-o zi că ești neîncrezător, deprimat, pesimist și lipsit de puterea de a face ceva.

De ce crezi că oamenii se simt foarte puternici și încrezători după cursuri și traininguri? Pentru că un trainer bun, de top, știe cum să își crească nivelul energiei și cum să o insufle și participanților și automat aceștia pleacă acasă cu puterea de a muta chiar și munții din loc dacă e nevoie.

Fiecare om are o aură ca și cum ar fi înconjurat de un val de energie în jurul întregului său corp, iar această aură poate fi mai pozitivă sau mai negativă.

Oamenii fericiți atrag astfel de vampiri energetici care îi detectează după emoțiile pozitive pe care aceștia le simt și de care și ei au nevoie, dar pentru că nu știu să și le producă singuri, le iau de la alții.

Și practic tu devii sursă de alimentare pentru celălalt.

Acești oameni sunt ca lipitorile, nu mai scapi de ei, ar vrea mereu să petreacă timp cu tine, te caută în continuu sau foarte des și de obicei pentru probleme recurente pentru că ei iau din energia ta, se încarcă de la tine și apoi pleacă. Revin din nou când sunt goliți de energie.

Acești oameni în general nu pot petrece timp singuri pentru că nu știu să se încarce cu energie, ci ei trebuie să și-o ia de la alții. Sunt imaturi emoțional și funcționează pe principiile unor copii care erau hraniți de mamă, ei nu au învățat cum să se susțină încă singuri din punct de vedere emoțional.

Iar în momentul în care un astfel de vampir energetic găsește o mică fisură în sistemul tău energetic (ești poate mai obosit decât uneori, petreci mai mult timp cu el decât permite sistemul tău, intervine ceva ușor neplăcut în viața ta, ai o mică supărare) reușește să te dezechilibreze.

Sunt 5 tipuri de oameni cu energie slabă și care se hrănesc cu energia ta pozitivă:

Dominatorul
Acesta este omul care vrea să intervină în viața ta, să te determine să îți schimbi deciziile, să ia el hotărâri pentru tine, să îți impună propriile lui idei și să faci ca el. Când nu te supui intră în rolul conflictual și se hrănește din conflict.

Criticul
Acest tip de vampir energetic obișnuiește să critice orice în jur chiar și pe tine. La el nimic nu este bine, nimic nu funcționează cum trebuie, nici în țară, nici în familie, nici la serviciu, nici în afacere. Mereu ce ai făcut tu nu este bine, putea fi altfel, putea fi ”perfect”, iar atunci când faci acel lucru așa cum vrea el ”perfect” va găsi o altă hibă pe care ți-o va arunca în nas. Nu îl poți mulțumi indiferent ce ai face.

Conflictualul
Acest tip de om creează conflicte, scene și drame din aproape orice. La el totul este exagerat, iar viața lui este o dramă, mereu lui i se întâmplă lucruri pe care ”nu o să îți vină să le crezi” și are tendința de a amplifica totul foarte mult. Creează conflicte între oameni și se hrănesc din acestea. Starea conflictuală este cu ei pretutindeni indiferent cu cine intră în contact, chiar dacă schimbă jobul sau prietenii își vor menține această tendință de dezbinare.

Neputinciosul
Acesta îți va repeta la nesfârșit de ce nu poate el să facă unele lucruri. Îți va explic în amănunt că nu se poate încât aproape că te va convinge și pe tine. Va argumenta mult. Tot el îți va spune și că tu nu poți și de ce nu poți: ”că nu e pentru tine”, ”că dacă era să fie până acum, se întâmpla”, ”că nimeni nu a reușit înaintea ta”. Acest vampir se descurajează pe sine și mai ales îi descurajează și pe ceilalți. Trebuie neapărat să rupi contactul cu el pentru că altfel devii un incapabil în timp.

Victima
Acest tip de vampir energetic caută salvatori, se vaită tot timpul, dă vina pe soartă, acuză pe oricine altcineva de la societate până la părinți sau partener sau ghinion. Ei se înconjoară de salvatori, dar nu vor permite nimănui să îi salveze pentru că de fapt acești oameni nu vor o schimbare, ci vor să joace în continuare rolul de victimă pentru că le place să se vaite și să primească atenție și consolare din partea celorlalți. Sug energie de la potențialii lor salvatori.

Cum te poți apăra de acești vampiri energetici?

Renunță să mai petreci timp cu ei sau limitează-l cât de mult posibil
Fă-ți o retragere frumoasă și nu îl acuza pe vampir că îți ia energia și că te seacă. Acesta poate nu o face conștient și oricum indiferent cum ar fi el nu va recunoaște niciodată că se hrănește cu energia ta.

Nu îl contrazice în niciun caz!
Când ai contrazis un vampir energetic ai făcut cea mai mare greșeală pe care o vei putea face pentru că atunci el te va băga în schemele lui mentale și te aduce pe teritoriul pe care el se simte cel mai bine și te bate cu armele le care le stăpânește la perfecție. El știe, el are dreptate, uite de ce este așa și nu invers. Nu are sens să continui. Lasă-l să creadă ce vrea și vezi-ți de ale tale și de viața ta.

Crează-ți o aură specială
Imagineză-ți că ai în jurul tău o aură specială ca și cum ești într-un balon de săpun și acolo ești protejat. Imaginează-ți că această aură este deosebit de puternică și că nimic nu te poate atinge și nu poate trece prin ea decât ceea ce tu însuți permiți. Creează-ți acest scut de protecție energetică la nivel imaginar și observă cum vin spre tine energii negative, dar care nu te pot atinge pentru că tu ești protejat de acest scut, această aură din jurul întregului tău corp. Dă-i o culoare care îți place și o textură care să te încânte.

Practică un exercițiu energetic după interacțiunile cu astfel de persoane
Eu aproape de fiecare dată acum când intru în contact cu persoane cu energii negative (apropo de asta simt instant cum mă ia durere de cap, iar pe mine nu mă doare capul de fel de la niciun fel de problemă pe care aș putea să o am) practic un exercițiu foarte eficient și simplu de realizat.

Îmi așez mâna stângă pe frunte sau pe inimă, iar mâna dreaptă o plimb pe corp de-a lungul coloanei vertebrale de sus în jos, dar pe partea din față a corpului în zona chakrelor și repet o mantră de genul:

”Aceasta nu este energia mea. Este energia lui X, această energie nu îmi aparține și o las să plece.” Și de fiecare dată când mut mâna dreaptă într-o altă zonă, iar spun această mantră, apoi respir puternic de câteva ori (4-5 ori) și schimb poziția, locul în care mă aflu, zâmbesc și simt cum m-am eliberat și curățat.

PS: Lasă-mi te rog un comentariu și spune-mi dacă tu ai în viața ta astfel de persoane care simți că se hrănesc cu energia ta și ce faci pentru a te proteja.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un share pe facebook să afle și prietenii tăi!

Cu drag,

Semnătură Nina Elena Paraschivescu